Buitenlandstage Thorbecke praktijkonderwijs naar Portugal

Dit jaar gaan een aantal leerlingen van het Thorbecke praktijkonderwijs voor het eerst op buitenlandstage. Vijf leerlingen gaan onder begeleiding van twee docenten naar Portugal. We gaan een hele week van 7 t/m 13 april naar het dorpje Moncarapacho.

Een oude olijfboerderij is daar omgebouwd tot vakantielocatie. De leerlingen gaan daar werkzaamheden verrichten in ruil waarvoor ze daar gratis mogen overnachten.

Het beloofd een bijzondere ervaring te worden. Een aantal leerling gaan voor het eerst vliegen maar vooral een kijkje nemen in een ander land op deze manier is waar het om gaat.

De leerlingen gaan namelijk kennis maken met het wonen, werken en de manier van leven van Portugal.

We willen de leerlingen de ervaring geven om een week lang met elkaar op een adres te werken. Het buitenland moet de ervaring extra bijzonder maken aangezien het wonen werken en leven in het buitenland anders is dan bij ons.

Naast het werken is het natuurlijk ook de bedoeling om een stukje cultuur en natuur van het land op te snuiven. We willen gaan met bovenbouw leerlingen van 15 jaar en ouder als een soort van bonus activiteit voor diegene bij wie het in hun ontwikkeling past. Leerlingen konden zich opgeven en zijn daarna na een echte sollicitatieprocedure uitgenodigd.

We gaan dit jaar jaar naar Gust Maes en Mayke Heijmerink in Portugal . Zij hebben een oude olijfboerderij omgebouwd tot vakantie accommodatie Quinta da vida. Ze kunnen onze hulp goed gebruiken bij verschillende projecten waarbij klussen als schilderen, tuinieren, schoonmaken, onderhoud gedaan kunnen worden. Veel te leren op verschillende gebieden voor onze leerlingen dus. Gust is tevens opgeleid als docent en heeft gewerkt in het speciaal onderwijs en Mayke als PMT-er. Beide hebben ze dus een goede basis om onze leerlingen te begeleiden. Een mooie mogelijkheid om voor een eerste keer een buitenlandstage te organiseren dus.

De accommodatie is al gereserveerd voor ons dus we mogen in ieder geval komen. We hebben een week lang een appartement voor 6 personen tot onze beschikking.