THORBECKE
De Thorbecke Scholengemeenschap is een school voor openbaar voortgezet onderwijs. De Thorbecke VMBO/Pro Russenweg is een onderdeel van de Thorbecke Scholengemeenschap, maar het is een zelfstandige school. Op deze locatie wordt praktijkonderwijs en de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aangeboden.
De Thorbecke SG-locatie VMBO/Pro Russenweg is gelegen dichtbij het centrum van Zwolle. De afdeling Pro heeft ongeveer 150 leerlingen. De leerlingen van Pro zitten in een aparte vleugel van de school, waar ook de praktijklokalen zijn.
Ook maken onze leerlingen gebruik van ‘de Sleedoornstraat’. Hier worden bijvoorbeeld ATC -lessen gegeven. En leren leerlingen door werk gerelateerde activiteiten uit te voeren voor bedrijven.