Branchegerichte Cursussen

Beste ouder(s),verzorger(s),

 

Wanneer uw zoon of dochter in de stageklas komt, zal het leren niet alleen maar binnen de school plaatsvinden, maar vooral in de praktijk.

Daarnaast worden in de stageklassen Branchegerichte Opleidingen aangeboden.  Hieronder vindt u ons boekje:

PRO-BRANCHE-GERICHT-1718.pdf (409 downloads)

 

Branchegerichte Opleidingen zijn vakdiploma’s. Voor iedere branche kun je wel een vakdiploma/ certificaat halen. Denk aan de branches Metaal, Winkel en Handel, Zorg, Dienstverlening, Groen en Techniek.

Deze opleidingen zijn drempelloos, dat wil zeggen dat alle leerlingen – in overleg met ouders en mentor – mee kunnen doen.

Bijna alle Branchegerichte Opleidingen worden afgesloten met een examen. Dit examen wordt afgenomen door een landelijk examenbureau. Wanneer een leerling slaagt voor een opleiding krijgt hij/zij een landelijk erkend diploma/certificaat.

Dit diploma/certificaat kan een leerling goed gebruiken als hij/zij later gaat werken.

 

Het is de bedoeling dat de leerling zelf een keuze maakt voor een Branchegerichte Opleiding die past bij zijn/haar mogelijkheden en interesse.

Ook is het belangrijk te kijken of de opleiding past bij de uitstroom van de leerling. Deelnemen aan een opleiding is altijd in overleg met ouder(s) en mentor.

U kunt de verschillende Branchegerichte Opleidingen bekijken.  U leest daar wat er wordt verwacht van een leerling, wat er wordt geleerd en wat de kosten zullen zijn. Er wordt gestart wanneer de betaling binnen is.

Mocht de leerling tussentijds stoppen dan wordt het examengeld niet terugbetaald. Dit i.v.m. reeds gemaakte kosten. Als u meer vragen heeft over deze opleidingen kunt u altijd contact opnemen met de mentor van uw zoon of dochter. Het volgen van een Branchegerichte Opleiding is niet verplicht.

We hebben volgend schooljaar een aanbod van 6 opleidingen. Bij succes zullen we kijken naar een uitbreiding van dit aanbod.