Begeleidingsklassen

Begeleidingsklassen

Naast de basis/ kader en kader/ mavo klassen hebben we ondersteuningsklassen.

De schoolleider van onze school bekijkt samen met de orthopedagoog en intern begeleider in welke klas je instroomt. Dat gaat in overleg met de basisschool. Als blijkt dat je meer of juist minder begeleiding nodig hebt, dan is er altijd een mogelijkheid om over te stappen naar een andere klas.

Er zijn verschillende ondersteuningsklassen namelijk:

  • Juniorklas
  • X-klas
  • Schakelklas

Juniorklassen

Heb jij een vmbo-advies, maar vind je leren lastig en loop je achter met de leerstof door bijvoorbeeld dyslexie, nt2 of een taalontwikkelingsstoornis? Dan is de Juniorklas misschien iets voor jou. Dit is een kleine klas met een eigen lokaal en vaste docenten.

X-klassen

Werkt het werken volgens een vaste structuur voor jou het beste, dan kom jij het beste tot je recht in de X-klas. De klas is klein en de lessen worden gegeven door een klein groepje docenten, die jou goed kennen. We werken in deze klas op basis- en kaderniveau. Hierdoor krijg je zo min mogelijk prikkels van buitenaf en word je niet zo snel afgeleid.

Schakelklassen

Twijfelt jouw basisschool over het advies praktijkonderwijs of vmbo basis? Dan kijken we met behulp van een speciaal programma wat het beste bij jou past. De klas is klein en heeft een eigen lokaal.  Aan het eind van leerjaar 1 ga je naar de tweede klas vmbo basis of naar praktijkonderwijs.

Kentalis

We bieden extra ondersteuning op het gebied van taalontwikkelingsstoornissen. In de klas met het zogenaamde Kentalis-arrangement wordt, is er hulp van een logopedist. De groep is klein en heeft een eigen lokaal.

 

Meer weten over Kentalis?

Realisatie: