Techniek

Praktijkstroming

Praktijkstroming Techniek

Hou jij van doen, ontdekken, dingen uitproberen, en ben jij ook vaak nieuwsgierig hoe alles werkt? Dan is Techniek wat voor jou! Je leert hier samen werken en maakt gebruik van allerlei verschillende technieken waaronder: fietstechniek, robotica, metaal & lassen, elektriciteit, heftruck, schilderen, houtbewerking.

Bekijk onze vakschool

De fases

Fase 1

Je maakt kennis met hout, metaal, fietstechniek, elektriciteit. Je leert werken met verschillende materialen, gereedschappen en machines. In deze fase draait het om technische vaardigheden die je later nodig hebt in je eigen woning.

Fase 2

In deze fase verdiep je jezelf al wat meer in het technische werkveld. Je oefent met belangrijke arbeidscompetenties en vaardigheden, die je nodig hebt in het bedrijfsleven. Dat betekent dat je weet welke kwaliteiten en kennis je nodig hebt om bij een technisch bedrijf aan de slag te kunnen.

Fase 3

In fase 3 ga je een technische stage lopen en ga je je verder specialiseren door branchegerichte diploma’s te halen. Bijvoorbeeld een hout- of lasdiploma, een B-VCA-diploma, zodat je op de hoogte bent van de eisen die aan veiligheid worden gesteld of een heftruckdiploma.

Zie je het al helemaal voor je?

Bekijk ook de andere praktijkstromingen

1

Horeca

Vind je het leuk om gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of een avondje koken voor vrienden of familie. Of simpel weg een bestelling doen in een bakkerij dat maakt voor jou niet uit.

2

Zorg en dienstverlening

Een goede hygiëne staat bij dit vak voorop. Je leert hier alles over verzorgen zaken regelen voor jezelf maar daarnaast ook voor een ander.

3

Groen

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

4

Winkel, handel en logistiek

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie.

Realisatie: