Praktijkstromingen

Techniek

Fase 1:

Je maakt kennis met hout, metaal, fietstechniek, elektriciteit. Je leert werken met verschillende materialen, gereedschappen en machines. In deze fase draait het om technische vaardigheden die je later nodig hebt in je eigen woning.

Fase 2: 

Je verdiept jezelf wat meer in het Technische werkveld. Er worden belangrijke arbeidscompetenties en vaardigheden geoefend die nodig zijn in het bedrijfsleven.

Fase 3:

Naast een technische stage, ga jij je specialiseren door Branchegerichte diploma’s te halen. Voorbeelden hiervan zijn: Branchegerichte cursus Hout,Lasdiploma, B-VCA diploma en je Heftruck diploma.

WinkelHandel en Logistiek

Fase 1:

Je leert in de winkel waar je op moet letten als je boodschappen doet. Geldrekenen is belangrijk. Ook maak je kennis met het schoolmagazijn.

Fase 2:

Je leert nog meer over het werken in een winkel. Je mag een dagdeel stagelopen in het magazijn of op de werkvloer bij de Hema, waar onze docent jou begeleidt.

Fase 3: 

Je loopt stage in een winkel of een groot magazijn. Je bent bezig met stageopdrachten die je verzamelt in je portfolio, zodat je straks je Branchegerichte cursus Winkel, Handel of Logisitek haalt. Je kan kassatraining volgen. Als je kiest voor logistiek, haal je je hef –of reachtruckrijbewijs.

Horeca 

Fase 1:

In deze fase, leer je waar alles staat in onze keuken. Je gaat ontdekken hoe de oven en het gasfornuis werkt. We noemen dit ‘koken voor jezelf’ En natuurlijk mag je daarna je eigen baksels opeten.

Fase 2:

Je weet nu waar alles staat en hoe het gasfornuis werkt. Als je kan koken voor jezelf, mag je oefenen in de cateringkeuken. Je maakt dan broodjes en soep voor onze hele school. Je leert extra snij- en kooktechnieken van onze catering-docent of gaat oefenen in de keuken van het verzorgingstehuis of het restaurant van de Hema.

Fase 3:

Je loopt stage in een restaurant, snackbar of cateringbedrijf. Op school volg je de Branchegerichte Cursus Keuken Assistent en/of een HACCP-cursus. Je specialiseert je in snij –kook en baktechnieken.

Zorg & Dienstverlening

Fase 1:

Belangrijk is om eerst goed voor jezelf te zorgen. Een goede hygiëne is erg belangrijk. Je leert veel over je eigen lichaam, maar ook hoe je kleding en een woning schoon moet houden. Je leert hoe je koffie en thee moet zetten. De koffie en thee mag je rondbrengen in de school.

Fase 2:

Als je hebt geleerd om voor jezelf te zorgen, gaan we onze verdiepen in het zorgen voor een ander. Misschien vind jij het leuk om met kinderen of met ouderen te werken.

Je mag al stagelopen in het verzorgingstehuis de Nieuwe Haven, waar we helpen met activiteiten, de schoonmaak, de keuken, logistiek of de linnenkamer.

Fase 3:

Je loopt stage in een verzorgingstehuis, kinderopvang, gastouder of een school

Je specialiseert je in het werken met de verschillende doelgroepen. Je volgt misschien de cursus Woonhulp. Het kan ook zijn dat je de Branchegerichte Cursus Facilitair Medewerker volgt. Je bent dan  bezig met het klaarzetten en verspreiden/ophalen van spullen, die nodig zijn in het bedrijf.

Groen

Fase 1:

Je maakt kennis met planten en dieren rondom het huis. Je leert te werken met verschillende gereedschappen.

Fase 2:

In deze fase leer je om te werken in het Groen van een ander. Je leert nog meer gereedschappen en machines kennen. Je mag ook stagelopen onder begeleiding van onze groendocent. Je doet grote ‘Groenklussen’ buiten onze school of in de kas.

Fase 3:

Je loopt stage bij een Kweker, Axent Groen, Tuincentrum of Hovenier. Je volgt Branchegerichte Cursussen die handig zijn bij je werkzaamheden. Voorbeelden zijn:

B-VCA diploma, Werken met de Kettingzaag, Veilig werken met park –en tuinmachines.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over onze Branchegerichte cursussen.

Meer info?