Winkel, handel en logistiek

Praktijkstroming

Ontdek Winkel, handel en logistiek

De naam van deze stroming zegt het al een beetje.
Je leert alles over de winkel, producten, kassa training, en de hele logistiek van producten naar een winkel tot het verdelen in de zaak. Wat gebeurd er allemaal achter de schermen in een zaak?

Verzamel al bij ons op school verschillende branchegerichte diploma’s!

 

Bekijk deze praktijkstroming

Oud leerlingen aan het woord.

Nathan (logistiek)

“Ik vond het fijn dat ik de ruimte kreeg op school als ik niet meer stil kon zitten in de les.”

Lees hier meer over Nathan

 

De fases

 

fase 1

De naam van deze stroming zegt het al een beetje. Je leert hier in de winkel waar je op moet letten als je boodschappen doet. Rekenen met geld is bijvoorbeeld heel belangrijk. En ja, jij mag als een van de weinigen bij ons op school een kijkje nemen in ons schoolmagazijn! Zodat je een beetje een idee hebt wat er allemaal achter een winkel schuilgaat. En dat is meer dan je denkt!

Fase 2

In fase 2 ga je nog veel meer leren over hoe het is om in een winkel te werken. Je gaat nu echt op pad om in de praktijk te leren. Je mag namelijk een dagdeel stagelopen in het magazijn of op de werkvloer bij de Hema. Je wordt gecoacht door een van onze docenten.

Fase 3

In fase 3 ga je alles wat je tot nu toe hebt geleerd in de praktijk brengen. Door te doen! Dus sta jij graag achter de kassa? Of ben je liever bezig met de organisatie achter de schermen? Je leert de fijne kneepjes van het vak met de branchegerichte cursussen winkel, handel of logistiek, zoals bijvoorbeeld een kassatraining of het halen van een hef- of reachtruckrijbewijs. En nog leuker, je brengt het meteen in de praktijk tijdens je stage in een winkel of een groot magazijn.

Zie je het al helemaal voor je?

NATHAN

Vrachtwagenchauffeur

WAT BEN JE NA SCHOOL GAAN DOEN?

Nadat ik van school afging ben ik gaan werken bij Houtman Transport(nu Van Den Heuvel), hier heb ik in de loods gewerkt en heb de rijbewijzen B en C (groot rijbewijs) gehaald.

WELKE PRAKTIJKSTROMING HEB JE GEDAAN?

De stroming groen, ik vond het leuk om buiten in de natuur meer te leren over de natuur van meneer Peter. Daar heb ik ook geleerd hoe ik planten en dieren moest verzorgen. Dit helpt mij met mijn werk nu als ik op bedrijven kom die dieren hebben.

WAT VOND JE LEUK HIER OP SCHOOL?

Dat ik heb geleerd hoe je gezond moet koken, voor planten en dieren moet zorgen en dat ik de ruimte kreeg als ik even niet meer stil kon zitten in de theorieles.

OPLEIDING / WERK

Huidige werk:

Vrachtwagenchauffeur bij Yme Kamminga transport

Afgeronde opleidingen:

  • VCA
  • Heftruck
  • Rijbewijs C
  • ADR

Bekijk ook de andere praktijkstromingen

1

Techniek

Hou jij van doen, ontdekken, dingen uitproberen, en ben jij ook vaak nieuwsgierig hoe alles werkt? Dan is Techniek wat voor jou! Je leert hier samen werken en maakt gebruik van allerlei verschillende technieken.

2

Horeca

Vind je het leuk om gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of een avondje koken voor vrienden of familie. Of simpel weg een bestelling doen in een bakkerij dat maakt voor jou niet uit.

3

Zorg en dienstverlening

Een goede hygiëne staat bij dit vak voorop. Je leert hier alles over verzorgen zaken regelen voor jezelf maar daarnaast ook voor een ander.

4

Groen

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

Realisatie: