Horeca

Praktijkstroming

Ontdek Horeca

Vind je het leuk om gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of een avondje koken voor vrienden of familie. Of simpel weg een bestelling doen in een bakkerij dat maakt voor jou niet uit. Dan is horeca misschien wat voor jou!

Verzamel al bij ons op school verschillende branchegerichte diploma’s!

 

 

Bekijk deze praktijkstroming

Thijs (catering en logistiek)

“Afgelopen zaterdag met de opendag van Deltion college stond ik in de soeptruck met Soupalicious. Super leuk om contact te hebben met klanten en dan ook nog mee te werken aan het goede doel!”

Lees hier meer over Thijs

Ilse (catering)

De fases

Fase 1

In deze fase, leer je waar alles staat in onze keuken. Je gaat ontdekken hoe de oven en het gasfornuis werkt. We noemen dit ‘koken voor jezelf’ En natuurlijk mag je daarna je eigen baksels opeten.

Fase 2

Je weet nu waar alles staat en hoe het gasfornuis werkt. Als je kan koken voor jezelf, mag je oefenen in de cateringkeuken. Je maakt dan broodjes en soep voor onze hele school. Je leert extra snij- en kooktechnieken van onze catering-docent of gaat oefenen in de keuken van het verzorgingstehuis of het restaurant van de Hema.

Fase 3

Je loopt stage in een restaurant, snackbar of cateringbedrijf. Op school volg je de branchegerichte cursus keuken assistent of een HACCP-cursus. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij een kei wordt in snij –kook en baktechnieken.

Zie je het al helemaal voor je?

Thijs

Cateraar en hoofd magazijn medewerker

WAT DOE JE NU?

Ik werk bij ISS catering bij Deltion college, hier ben hoofd magazijn medewerker en in de keuken als het nodig is. Hier help ik met de lunch klaar te maken, denk aan broodjes klaar maken, frituren, koelingen bijvullen, etc.

WELKE PRAKTIJKSTROMING HEB JIJ GEDAAN?

Zorg en Dienstverlening: ik heb stage gelopen bij zorgcentrum de Nieuwe Haven(schoonmaak en logistiek) en ik ben veel in het ATC geweest.

WAT VOND JE LEUK AAN ONZE SCHOOL?

Dat veel lessen met enthousiasme gegeven werden.

OPLEIDING / WERK

Huidige baan: ICC catering hoofdmagazijn medewerker en medewerker in de keuken.

Afgeronde opleiding:

  • HACCP

Bekijk ook onze andere vakscholen

1

Techniek

Hou jij van doen, ontdekken, dingen uitproberen, en ben jij ook vaak nieuwsgierig hoe alles werkt? Dan is Techniek wat voor jou! Je leert hier samen werken en maakt gebruik van allerlei verschillende technieken.

2

Zorg en dienstverlening

Een goede hygiëne staat bij dit vak voorop. Je leert hier alles over verzorgen zaken regelen voor jezelf maar daarnaast ook voor een ander.

3

Groen

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

4

Winkel, handel en logistiek

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie.

Realisatie: