Groen

Praktijkstroming

Ontdek Groen

Ben je graag buiten, hou je van dieren, bomen of planten?
Dan is de stroming Groen echt iets voor jou!
Je leert hier om te werken in het ‘ groen van een ander. Van eigen moestuin tot tuinen van anderen of stage lopen bij een hovenier of dierenopvang. Leer bij ons op school de technieken en de machines gebruiken!

Verzamel hiervoor bij ons op school de verschillende branchegerichte diploma’s!

 

Bekijk deze praktijkstroming

De fases

Fase 1

Ben je graag buiten, hou je van dieren, van bomen of van planten? Dan is de stroming groen echt iets voor jou. Je maakt kennis met allerlei planten en dieren rondom het huis en je leert te werken met verschillende gereedschappen, die je nodig hebt in de natuur of in de tuin.

Fase 2

In deze fase leer je hoe het is om te werken in het ‘groen’ van een ander. Dus bijvoorbeeld in de tuin van je oma, maar het kan ook zomaar de gemeentetuin of de schooltuin zijn. Je leert nog meer gereedschappen en machines kennen en je loopt stage onder begeleiding van onze groendocent. Je doet grote ‘groenklussen’ buiten onze school of in de kas.

Fase 3

Je loopt stage bij een kweker, Axent Groen, die de tuinen verzorgt van zorginstellingen, bij een tuincentrum of een hovenier. Je volgt branchegerichte cursussen die handig zijn bij je werkzaamheden. Bijvoorbeeld hoe je een kettingzaag moet hanteren of hoe je veilig kunt werken met park- en tuinmachines.

Zie je het al helemaal voor je?

Bekijk ook de andere praktijkstromingen

1

Techniek

Hou jij van doen, ontdekken, dingen uitproberen, en ben jij ook vaak nieuwsgierig hoe alles werkt? Dan is Techniek wat voor jou! Je leert hier samen werken en maakt gebruik van allerlei verschillende technieken.

2

Horeca

Vind je het leuk om gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of een avondje koken voor vrienden of familie. Of simpel weg een bestelling doen in een bakkerij dat maakt voor jou niet uit.

3

Zorg en dienstverlening

Een goede hygiëne staat bij dit vak voorop. Je leert hier alles over verzorgen zaken regelen voor jezelf maar daarnaast ook voor een ander.

4

Winkel, handel en logistiek

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie.

Realisatie: