Ontdek Horeca
Vind je het leuk om gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of een avondje koken voor vrienden of familie. Of simpel weg een bestelling doen in een bakkerij dat maakt voor jou niet uit. Dan is horeca misschien wat voor jou!
Verzamel al bij ons op school verschillende branchegerichte diploma’s!
Bekijk deze praktijkstroming
Thijs (catering en logistiek)
“Afgelopen zaterdag met de opendag van Deltion college stond ik in de soeptruck met Soupalicious. Super leuk om contact te hebben met klanten en dan ook nog mee te werken aan het goede doel!”
Ilse (catering)
De fases
Fase 1
In deze fase, leer je waar alles staat in onze keuken. Je gaat ontdekken hoe de oven en het gasfornuis werkt. We noemen dit ‘koken voor jezelf’ En natuurlijk mag je daarna je eigen baksels opeten.
Fase 2
Je weet nu waar alles staat en hoe het gasfornuis werkt. Als je kan koken voor jezelf, mag je oefenen in de cateringkeuken. Je maakt dan broodjes en soep voor onze hele school. Je leert extra snij- en kooktechnieken van onze catering-docent of gaat oefenen in de keuken van het verzorgingstehuis of het restaurant van de Hema.
Fase 3
Je loopt stage in een restaurant, snackbar of cateringbedrijf. Op school volg je de branchegerichte cursus keuken assistent of een HACCP-cursus. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij een kei wordt in snij –kook en baktechnieken.
Thijs
Cateraar en hoofd magazijn medewerker
WAT DOE JE NU?
Ik werk bij ISS catering bij Deltion college, hier ben hoofd magazijn medewerker en in de keuken als het nodig is. Hier help ik met de lunch klaar te maken, denk aan broodjes klaar maken, frituren, koelingen bijvullen, etc.
WELKE PRAKTIJKSTROMING HEB JIJ GEDAAN?
Zorg en Dienstverlening: ik heb stage gelopen bij zorgcentrum de Nieuwe Haven(schoonmaak en logistiek) en ik ben veel in het ATC geweest.
WAT VOND JE LEUK AAN ONZE SCHOOL?
Dat veel lessen met enthousiasme gegeven werden.
OPLEIDING / WERK
Huidige baan: ICC catering hoofdmagazijn medewerker en medewerker in de keuken.
Afgeronde opleiding:
- HACCP