Stage en werk

Met sterren door naar het echte werk!

Zelfstandig aan de slag bij een bedrijf. Dat doe je niet zomaar even. Daar heb je arbeidscompetenties en vaardigheden voor nodig. Maar als je ze eenmaal hebt, kun je sterren verdienen. En met die sterren kun jij door naar het echte werk! Op naar Thorbecke in Bedrijf!

Natuurlijk helpen we jou om deze competenties en vaardigheden te oefenen. Dat doen we door elke keer samen met jou te kijken hoe je bent gegroeid.

Met de volgende arbeidscompetenties ga je op pro Thorbecke en op stage aan de slag.

  • Motivatie en zelf initiatief nemen
  • Werkhouding
  • Communicatie
  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Omgaan met een probleem
  • Reflectie

Ja echt! Je wordt beloond met sterren. Heb je vier of vijf sterren, dan heb je de vaardigheid helemaal in de vingers. Duimpje omhoog dus!

Fases

  • In de eerste fase oefen je op school al zoveel mogelijk mee tijdens de praktijk- en keuzevakken.
  • In de tweede fase krijg je, als je voldoende sterren hebt gehaald, de kans om de arbeidscompetenties verder te trainen tijdens de interne stage, snuffelstage of bij Thorbecke in Bedrijf. Je bent dan klaar voor de praktijk in de echte wereld! Gaaf hè?
  • In de derde fase mag je alles wat je hebt geleerd in de praktijk gaan brengen bij je stagebedrijf. In deze fase kijken we ook of jij helemaal klaar bent voor de beroepspraktijk of voor de vervolgopleiding MBO Entree. Als blijkt dat je nog wat moet bijspijkeren, dan geven je daarvoor de tijd.

Op stage bij Thorbecke

Ben jij klaar voor de praktijk? Buiten het klaslokaal in de echte wereld? Niet langer winkeltje spelen op school en de praktijk nabootsen, maar met opgestroopte mouwen aan de slag bij de Hema, in de winkel, achter de kassa of in het magazijn of bij het zorgcentrum De Nieuwe Haven. Daar helpen waar je kan?

Mooi zo! Want alleen in real life zie je pas echt wat er allemaal komt kijken om aan de slag te kunnen bij een instelling, een winkel of een bedrijf. En alleen dan kun jij alles wat je op school al hebt geleerd in de praktijk brengen. Door te doen dus!

Jouw stagedocent helpt je hierbij. Elke week bespreek je dat wat je hebt geleerd en waarin je bent gegroeid. Fijn voor jou om even je ervaringen te kunnen delen en fijn voor ons, want zo zien we wat je in je mars hebt en waar je mogelijk nog wat extra vaardigheden nodig hebt.

Thorbecke in bedrijf

Maak werk van je toekomst

Met Thorbecke in Bedrijf maak jij werk van je toekomst. Door te oefenen in de echte wereld. Een wereld, waarin jij ook al een stukje van de toekomst mag meebeleven. Jij hébt immers de toekomst, maar je bént ook de toekomst. En die toekomst schreeuwt om vakmensen zoals jij. Vakmensen, die weten wat de maatschappij nodig heeft.

Thorbecke in Bedrijf is niet zomaar een stage. Het is een echte werkplek, waar jij samen met je docent werkt in de praktijk en alles wat je hebt geleerd ook direct kunt toepassen. Leren en werken tegelijk dus. Een groot voordeel is ook dat je gedurende je werkzaamheden meteen feedback krijgt. Begeleiders vanuit het bedrijfsleven volgen je op de voet, stemmen af met je docent, benoemen je talenten en vertellen je in welke vaardigheden je nog kunt groeien. Zo leer je het best en het snelst.

Stagebedrijven

Realisatie: