Thorbecke Talentstad Twijn in Bedrijf (TIB)

Zelfstandig aan de slag bij een bedrijf. Dat doe je niet zomaar even. Daar heb je arbeidscompetenties en vaardigheden voor nodig. Maar als je ze eenmaal hebt, kun je sterren verdienen. En met die sterren kun jij door naar het echte werk. Op naar Thorbecke (Talentstad, Twijn) in Bedrijf! Natuurlijk helpen we jou om deze competenties en vaardigheden te oefenen. Dat doen we door elke keer samen met jou te kijken hoe je bent gegroeid.

Met de volgende arbeidscompetenties ga je op PrO Thorbecke en op stage aan de slag:

  • Motivatie en zelf initiatief nemen
  • Werkhouding
  • Communicatie
  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Omgaan met een probleem
  • Reflectie

Wat is Thorbecke in Bedrijf?
Thorbecke, Talentstad en Twijn in Bedrijf is niet zomaar een stage. Het is een echte werkplek, waar jij samen met je docent werkt in de praktijk en alles wat je hebt geleerd ook direct kunt toepassen. Leren en werken tegelijk dus. Een groot voordeel is ook dat je gedurende je werkzaamheden meteen feedback krijgt en door bij de verschillende partners stage te lopen kun je ervaren welke uitstroomprofiel/richting/werk het beste bij je past. Begeleiders vanuit het bedrijfsleven en/of coach van TIB volgen je op de voet, stemmen af met je docent, benoemen je talenten en vertellen je in welke vaardigheden je nog kunt groeien. Zo leer je het best en het snelst.

 

TIB

Thorbecke, Talentstad en Twijn in Bedrijf(TIB) is een tussenstap tussen school en stage. Dat kan op de locatie Sleedoornstraat in de Meubelpimperij, de TheeTuin en/of in het Arbeidstrainingscentrum. Een andere mogelijkheid is een interne stage bij één van onze TIB-partners. Voor elk uitstroomprofiel hebben we partners

TIB is een samenwerking tussen drie scholen. Leerlingen van deze drie scholen zitten samen op stages en worden begeleid door begeleiders van een van deze drie scholen.

WaardeRing

TIB is onderdeel van het WaardeRing netwerk. Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig. In het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing werken bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties graag samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten.

Realisatie: